Spiritul Craciunului la pachet

Un Craciun Magic a fost cel de anul acesta, cu adevarat a fost. Cred ca nici copil fiind nu m-au bucurat atat momentele de colinda in jurul mesei mari, si apoi “in deplasare”. Acele colinde lungi si grele din inima Ardealului, colinde vechi de zeci de ani, ce mai supravietuiesc astazi doar datorita celor de varsta bunicii. Celor de varsta ei care inca le dau mai departe, precum ea face. In fiecare an. Si-i multumesc 🙂

M-au bucurat si momentele cu colinde mai noi si mai usoare, asa ca pentru oamenii mici ce ne umplu sufletele de bucurie in fiecare zi. Si le multumesc 🙂

photo

A fost un Craciun Magic, si totusi nu a trecut o zi fara sa ma gandesc la Alexandru Popescu si la cei 20 de oameni din Pungesti care intampinau Craciunul altfel anul acesta. Nu de fite, ci de disperare. De aparare. De drept la viata. Si le multumesc!

Nu a trecut nici un moment in care auzeam “Aceste zile/aceasta luna in care trebuie sa fim mai buni”, “Cea mai frumoasa perioada a anului”, “Sa ne aducem aminte de semenii nostri, sa daruim si sa fim recunoscatori zilele acestea”… nu a trecut nici un moment in care am auzit aceste vorbe in care sa nu simt nevoia sa raspund “De ce zilele acestea sa fim mai buni, si nu in fiecare zi, in toate zilele? De ce perioada aceasta e cea mai frumoasa a anului, si nu fiecare zi, toate zilele? Cum ar fi ca in fiecare moment sa ne aducem aminte de semenii nostri, ca in fiecare moment sa daruim si sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce avem, primim si putem sa daruim? Si nu doar in luna aceasta. Cum ar fi, oare? Cum ar fi?”

Anul acesta i-am cerut Mosului sa lase in inima oamenilor Spiritul Craciunului pentru tot anul ce vine. Cred ca e posibil, pentru ca meritam, pentru ca putem, pentru ca altfel… ce rost ar mai avea?

Ii multumesc Mosului, si va multumesc voua. Mereu!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.