Oare am murit deja?

Plimbandu-mă prin tara zilele acestea îmi dau seama ca sunt atâtea de făcut in tara asta, of Doamne cate sunt de facut… Si totusi, daca fiecare dintre noi ar face ceva, măcar un singur lucru, ar fi cu 20 de milioane mai puține lucruri de facut. Guvernul e limitat, si chiar daca i-ar pasa sa facă ceva pentru popor, ceea ce oricum nu e cazul, tot n-ar putea face tot ce noi consideram ca e necesar.

Nu mai putem aștepta de la guvern sa ne “salveze”, chiar nu mai putem. Uneori ma intreb in disperare, oare noi chiar nu ne dam seama?? Cât de tare trebuie sa ne ajunga cutitul la os pana sa ne dam seama?

“Desteapta-te romane
din somnul cel de moarte”.

Oare romanii au murit deja?

3 Responses to Oare am murit deja?

 1. iunia

  la cateva ore dupa postarea aceasta, am dat peste textul unui Timisoarean Necunsocut, despre ziua de azi, 4 Aprilie.
  Romanii nu au murit deja. Nu toti. Nu cei care vor face o diferenta.

  “Maine ies in strada…

  Da, maine e ziua cea mare. Ziua despre care se aude un zumzait surd, dar constant, de o luna incoace. Maine dupa-masa voi fi in Piata. Sa dau drumul energiei apasatoare ce-am adunat-o, impartind fluturase despre Gazele de Sist, fie primind raspunsuri de teapa “dar asta nu noi, asta cei de la minister ar trebui sa se ocupe” de la varstnici, fie cele din seria “nu ma intereseaza!” de la cei de-o varsta cu mine.

  Ies sa-mi strig oful, ies sa urlu de fericire. De fericire ca inca mai exista o Romanie vie. O Romanie care nu se vede si nici nu se uita la emisiunile in care se dezbat subiecte extrem de importante, precum felul in care se scobeste Basescu in nas intr-o aeronava neprezidentiala. Sau stiri ce promoveaza ura si dezbinarea, bentite si separatisme. Astea toate in timp ce baronii FMI si corporatistii straini fac vizite constante pentru a mai ciupi putin din acest popor deja saracit. Saracit, dar nu mort. Nu inca.

  Maine va fi o zi speciala. O zi in care eu si cei asemenea mie transmitem un mesaj clar: “Frica, manipularea, bigotismul nu mai functioneaza. Nu mai suntem marionetele voastre. Ne autoeducam, comunicam, ne organizam. Inventam noi platforme de colaborare si cooperare. Ne creem propriile repere si valori, independente de rahatul ce doriti sa ni-l serviti prin mijloacele de DEZinformare in masa si institutiile clasice de indoctrinare si dezbinare. Spiritul national, dar lipsit de fanatism, ne curge prin vene, iar constiinta noastra va fi curata cand vom povesti generatiilor viitoare despre cum nu am stat indiferenti in timp ce tiranii-si faceau de cap.”

  O, ce frumoasa zi! Maine: 4 aprilie 2013.”

  https://www.facebook.com/timisoreanul.necunoscut

 2. Cuibus

  Mda..sunt cam prea egoisti romanii si in loc sa faca fiecare ceva in plus sa schimbe mediul din jurul lui toti stai pasivi, nu se poate, toti fura ei toti se inchid in propria carapace, din pacate.
  Bunul simt e pe cale de disparitie, ce sa mai vorbim de simtul civic.
  p.s. in Cluj nu o lansezi cartea?

  • iunia

   “toti”e un cuvant prea dur si absolut, as zice:)
   sunt multi romani care nu fura si care au grozav de mult bun simt. Din pacate nu acestia sunt adusi in fata, si ei de bun simt nici nu se baga in fata, dar lucrurile musai sa se schimbe. Altfel ne asteapta extinctia 🙂

   la cluj vin cel mai probabil prin 22-23 mai 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.