Educatie

In anul 1939, in "Dictionarul limbii romanesti" scris de August Scriban, termenul "a educa" era definit in felul urmator "A crește, a învăța copiii să fie oameni de omenie."
DEXul, in 1998, spunea: "educa - A influența în mod intenționat, sistematic și organizat dezvoltarea intelectuală, morală și fizică a copiilor și tineretului sau, p. ext., a oamenilor, a societății etc. – Din fr. éduquer, lat. educare."   
In limba latina, cuvantul "educare" inseamna "A aduce din interior ceea ce e deja acolo".

Personal, privesc ideea de educare drept actiunea de a influenta dezvoltarea mentala, fizica, emotionala si spirituala a oamenilor si societatii, prin a le aduce aminte ca deja stiu tot ce trebuie sa stie pentru a fi oameni de omenie, fericiti si impacati cu viata. Pentru a fi Oameni.  

In cadrul acestui rol amplu am jucat si joc roluri specifice, cum sunt cele de profesor, trainer, facilitator, coach, mentor, scriitor, moderator, prezentator. Si, mai ales, om simplu care interactioneaza cu alti oameni in societate. Om simplu constient de faptul ca fiecare gest, vorba si actiune a mea constituie un exemplu pentru cei din jurul meu, la fel cum fiecare om din jurul meu constituie un exemplu pentru mine. Incerc in orice moment sa raman constienta de acest lucru, sa transform acest proces natural de invatare dintr-unul automat in unul constient si sa aleg atat ce sa invat de la cei din jur, precum si ce doresc sa transmit mai departe prin ceea ce si cine sunt.

In ceea ce priveste rolurile formale, le-am jucat prin rotatie sau concomitent in ultimii 8 ani in Europa, Asia, America de Sud si Africa, iar din 2013 m-am intros sa le joc in Romania. Cateva dintre evenimentele ce urmeaza ar fi:

1. Trainer si facilitatorteme ce abordeaza invatarea accelerata, educatia holistica, dezvoltarea emotionala, managementul personal si in general aspecte ce tin de maturizarea emotionala si spirituala a individului. 

6451_110021047770_745112770_2213088_2569420_n

Urmatoarele ateliere

2. Coach – Calatorie spre sine. 

857922_468042569978376_943306761_o

3. Instructor 7th Path Self – Hypnosis  

4. Moderator

photo (1)

5. Speaker evenimente speciale (in trecut, si ceva TEDx).

  • Seria de evenimente 11ven, mai 2014, Timisoara

6. Scriitor 

prin lume cluj

Pentru detalii despre oricare dintre programele de mai sus, precum si posibilitati de colaborare, te invit sa trimiti un email cu subiectul “Educatie” la iunia@iunia.ro. Haide sa facem lucruri frumoase impreuna! 🙂

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0