Era prin Septembrie 2010 cand am luat decizia sa merg in America de Sud.  Un vis mai vechi, caruia a venit  in sfarsit momentul sa-i dau prioritate.

Ideea initiala era Machu Picchu si o saptamana in compania unui preot incas in Martie 2011, o Calatorie Sacra despre care imi povestise in repetate randuri prietena si “invatatoarea” mea peruana peste care avusesem privilegiul sa dau in Singapore. La momentul in care am hotarat sa zbor spre cealalta parte a globului eram in Singapore de aproape 3 ani, si stiam ca nu ma voi mai intoarce acolo dupa Peru. Destinatia dupa America Latina avea sa fie inapoi acasa. Astfel ca, daca tot aveam timp suficient si daca tot zburam atat de departe, si daca visul tot imi cerea realizare, am decis usor ca voi petrece cateva luni pe taramul de departe. Cand i-am spus mamei despre planul meu cu Machu Picchu am fost uimita de răspunsul ei nonșalant: “Oh, ce interesant, si fratele tău merge acolo la sfârșitul lunii februarie”.  O “coincidență” cu totul socanta, cu atât mai mult cu cat noi doi nu vorbiseram vreodată despre Machu Picchu, Peru sau America Latină… si apoi am ajuns sa facem planuri de a merge acolo aproape în același timp, total independent unul de celălalt. De îndată ce am povestit cu el, l-am întrebat: “Frate-miu, daca tot mergem in Peru în același timp, vrei să petrecem câteva luni explorand continentul?”. Frate-miu nu m-a lasat sa astept nici o secunda, si nu era nici o urmă de ezitare în glas atunci când a spus: “Sora-mea… hai s-o facem!”

La nici o luna dupa, prietena mea Boca pe care o cunoscusem in Singapore dar ea locuieste la patru ore de casa mea (cu toate ca dupa granita, in Ungaria) m-a anuntat intr-o zi cu glas hotarat: “Am decis sa vin cu tine in America Latina anul viitor”. Zis. Si facut.

Ne-am dat demisia de pe la slujbe, ne-am indesat niste lucrusoare in rucsaci, am spus la revedere prietenilor din Singapore (o sarcină deloc ușoară, e foarte adevarat), și in 16 martie 2011 am parasit taram singaporez, cu destinatia Peru. Dupa o oprire de cinci zile in Europa, am aterizat în Cusco dupa multe ore si multe avioane, toti Doamne si toti trei, pregatiti pentru aventura vietii noastre.

IMG_0542

Scopul nostru este sa descoperim obiective antice şi moderne, monumente, oraşe şi sate, să cunoastem cultura latino-americana, sa traim viata cum o fac ei, sa respiram aerul pe care ei îl respiră, şi sa încercăm să înţelegem cine sunt ei pentru a înţelege mai bine cine suntem noi :-).