Acum ceva vreme, am primit un mesaj care m-a emotionat teribil.

Era dupa o lansare intr-un oras mai mic, si cineva care participase imi scria cat de mult s-a bucurat ca am ajuns acolo. Evenimente de acest gen nu se intampla acolo prea des, si nu e cazul doar al industriei cartii, ci e vorba de evenimente cultural in general, care din ratiuni de multe feluri (desigur, in principal financiare) ocolesc localitatile mici. In ceea ce priveste cartea, editurile mari organizeaza lansari de carte in orasele mari, cu numele mari de pe coperta. Orasele mici si oamenii “mici” nu se bucura nicicare de atentie. Dar cu totii avem nevoie de ea. De atentie.

Mi-am promis atunci ca nu voi refuza nici o invitatie in nici o localitate, oricat ar fi ea de mica, de a povesti despre “Prin lume, Spre mine”, despre calatorii, despre lume si viata. Pentru ca si in localitatile mici traiesc tot oameni, la fel de speciali ca si cei din localitatile mari. Oameni cu trairi la fel de profunde, cu o nevoie de conexiune si cu o sete de cunoastere la fel de mare. Oameni minunati pe care imi doresc sa ii intalnesc.

Am ramas “restanta” din primavara cu intalniri in orase cum ar fi Brasov, Ploiesti, Baia-Mare, Constanta, tentative in Slatina, Bacau, Craiova, Iasi, sugestii din Botosani si Resita. Toamna imi pare un moment bun pentru a relua seria intalnirilor, si prilejul cel mai bun e evenimentul TedX Reghin din 20 Septembrie (cu aceasta ocazie le si multumesc pentru invitatie 🙂 ), ce va fi urmat de o lansare “Prin lume, Spre mine” la Reghin.

Astfel ca te rog mult pe tine, cel sau cea care citesti acest mesaj, sa imi scrii un mesaj la iunia@iunia.ro daca doresti sa ne intalnim in orasul, oraselul sau satucul tau. Si vom vedea cum putem face asta posibil. 🙂

Iti multumesc, si ma inclin!