Anul acesta e un an special, in care dupa tare multi ani ma intorc sa petrec Sarbatorile de Paste in locul unde le-am petrecut in fiecare an pentru primii 20 de ani de viata.

In copilarie, sarbatorile de Craciun si de Paste erau cele mai asteptate momente ale anului. Nu era atat datorita Mosului si Iepurasului, cu toate ca si ei aveau un impact maricel, cat datorita atmosferei ce se crea in casa bunicii, de la o vreme devenita neincapatoare pentru cele douazeci de suflete ce se adunau sa petreaca zile si momente speciale impreuna. Povesti, rasete, miros de cozonaci, musafiri, oua vopsite si iz de sunca fiarta, urari de bine si omniprezentul “Hristos a inviat”, iarba si iepurasi, joaca si bucurie, toate acestea le asteptam cu sufletul la gura, pentru ca toate acestea si multe altele reveneau negresit in viata mea o data cu Pastele.

Anul 2006 a fost primul an departe de toate acestea, si a fost oarecum socant. Ma prinsese pe taram elvetian, si-am ciocanit doua oua rosii cu o albaneza si o macedoneanca, si ele ortodoxe, si ele pentru prima data departe de casa in perioada sarbatorilor sfinte. Pastele din 2008 m-a prins in Singapore, si a fost primul Paste pe taram asiatic. Au mai urmat doua acolo, in 2009 tot in Singapore, si in 2010 in Vietnam. Cel din 2011 m-a prins pe insula Chiloe, in Chile, si l-am sarbatorit impreuna cu catolicii foarte catolici de acolo. Am crezut ca 2012 va fi anul ce ma va readuce in casa bunicii sa vopsesc oua rosii, dar n-a fost sa fie nici de data aceasta. In schimb, am mancat oua de ciocolata in Belgia.

2013 e in sfarsit anul castigator. Anul in care ma bucur din nou de ce aduce Pastele in casa bunicii. Si de amintirile pe care mintea mea mi le tot ofera in reprize, ca un film bun pe care-l scoti uneori de la naftalina, si-l rulezi in momente speciale.

image

image_1

image_2

Sa ne bucuram mereu, zic, de momentele ce ne aduc impreuna. Sa ne bucuram mereu de zilele semnificative din vietile noastre, indiferent de motivul pentru care ele sunt semnificative. Sa nu lasam nici un astfel de moment sa scape, zic, pentru ca ele constituie filmele bune de la naftalina. Nu orele petrecute in birouri, nu cele numarand bani, nu cele admirand ultimele gadgeturi. Ci cele petrecute impreuna.

Sa ne bucuram unii de altii de aceste sarbatori, zic, si sa ne bucuram unii de altii mereu!:)

Sarbatori Fericite, Luminoase, Magice!

Cu drag!